СТАН ОФТАЛЬМОЛОГІЧНИХ ЗВЕРНЕНЬ ШКОЛЯРІВ ТА ЇХ БАТЬКІВ З ПРИВОДУ КОРОТКОЗОРОСТІ - Лемберанська, А.З. (Світ медицини та біології, 2013)
Комплексне офтальмологічне та проспективне обстеження свідчить, що високий рівень поширеності міопії серед школярів, її прогресуючий характер перебігу багато в чому пов’язаний з низьким офтальмологічним зверненням батьків. Своєчасне діагностування і коригуюче лікування міопії призупиняє подальше погіршення гостроти зору, усуває серед дітей стан дискомфорту.