ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ КОМПЛЕКСНОГО ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ПАРОДОНТУ У ГЕМАТОЛОГІЧНИХ ХВОРИХ - Алкішіев, К.С.; Мамедов, Ф.Ю.; Сафаров, А.М. (Світ медицини та біології, 2013)
Були проаналізовані дані комплексного стоматологічного обстеження і результати лікування 45 гематологічних хворих із запальними захворюваннями пародонту (ВЗП) (у віці від 15 до 25 років). У клінічному блоці проведена оцінка ефективності використання в комплексному лікуванні хворих з ВЗП вітчизняного препарату «Солідент», що представляє собою багатокомпонентну рідку лікарську форму. У результаті дослідження встановлено, що препара ¬ т має виражені противо запальним і антисептичним діями і є одним з оптимальних і високоефективних лікувально-профілактичних засобів при лікуванні гінгівіту і пародонтиту легкого ступеня у хворих, що страждають на анемії.