КЛІНІКО-МІКРОБІОЛОГІЧНІ ПАРАЛЕЛІ ПРИ ПЕРЕДЧАСНИХ ПОЛОГАХ - Громова, А.М.; Мітюніна, Н.І.; Нестеренко, Л.А.; Тарасенко, К.В.; Талаш, В.В. (Світ медицини та біології, 2013)
Метою роботи є виявлення факторів ризику передчасних пологів. Особливості перебігу вагітності, пологів та періоду новонародженості. Результати мікробіологічного обстеження плодових оболонок та плаценти свідчать про бактеріологічну забрудненість їх при передчасних пологах в залежності від тривалості безводному проміжку. Одним з етапів резерва зниження передчасних пологів та захворюваності новонароджених є прегравідарна підготовка та санація джерел інфекції, в тому числі і умовно-патогенної бактеріальної флори.