ДОСЛІДЖЕННЯ АКЦЕНТУАЦІЙ ХАРАКТЕРУ УЧАСНИКІВ БУЛЛІНГУ В КОНТИНГЕНТІ ПІДЛІТКІВ РЕГІОНАЛЬНОГО СОЦІАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ ДЛЯ НЕПОВНОЛІТНІХ - Пономарьов, В.І. (Світ медицини та біології, 2013)
Результати вивчення акцентуацій характеру у учасників буллінгу в контингенті підлітків регіонального соціального закладу для неповнолітніх показали, що у всіх підлітків-учасників буллінгу є преморбідна характерологічна обтяженість, у вигляді явно виражених акцентуацій характеру, переважно астено-невротичного типу у жертв буллінгу, і гіпертимно-експлозивного та епілептоїдного типу у підлітків-буллерів. Виявлено значний вплив органічного чинника у формуванні характерологічної акцентуйованості у підлітків, що здійснюють специфічне насильство у формі буллінгу в дитячо-підлітковому середовищі.