ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ З ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ В ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН ЗА МЕТОДОМ КЕЙСІВ В УМОВАХ КРЕДИТНО-МОДУЛЬНОЇ СИСТЕМИ ОСВІТИ - Вакалюк, І.І. (Світ медицини та біології, 2013)
Успішна організація учбового процесу іноземних громадян на кафедрах внутрішньої медицини можлива за умови активного використання методу кейсів. Обгрунтована ефективність проведення об’єктивного обстеження пацієнта, згідно схеми історії хвороби, у рамках цього методу, що, у свою чергу, сприяє формуванню у студента глибокого клінічного мислення. На завершальному етапі заняття доцільна презентація отриманих результатів і проведення захисту історії хвороби, в процесі якої викладач оцінює роботу кожної малої групи і кожного студента зокрема, проводячи паралельно контрольне опитування на предмет знання етіологічних, патогенетичних чинників і клінічних симптомів із запропонованого кейса. Визначені перспективи подальшого пошуку найбільш оптимальних шляхів поєднання сучасних міжнародних методів організації учбового процесу з національною методичною специфікою.