ІНТЕНСИФІКАЦІЯ Й ОПТИМІЗАЦІЯ ДОВУЗІВСЬКОЇ ПІДГОТОВКИ ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН - Ковальчук, Л.П.; Семенова, М.Ф. (Світ медицини та біології, 2013)
Для успішної оптимізації та інтенсифікації навчального процесу викладачі хімії кафедри природничих наук розробляють і впроваджують методики викладання, які мобілізують навчальний та пізнавальний потенціал студентів. Щорічно вносяться корективи в навчальний матеріал на основі аналізу результатів вихідного рівня знань методом тестування. Раціонально відбирається навчальний матеріал з чітким виділенням у ньому основної базової частини і додаткової другорядної інформації. Перерозподіляється навчальний матеріал з тенденцією викладу нового матеріалу на початку заняття, коли сприйняття є найбільш плідним. Систематизується лексика на початковому етапі з метою напрацювання лексики та граматичних конструкцій, необхідних для активної самостійної роботи, а також створюються поурочні словники. Раціонально дозується навчальний матеріал з урахуванням того, що процес пізнання розвивається не за лінійним, а за спіральним принципом. Забезпечується логічна наступність нової та вже засвоєної інформації, активне використання нового матеріалу для повторення та глибшого засвоєння вивчених тем. Отже, інтенсифікація й оптимізація навчання студентів-іноземців на підготовчому факультеті є одним із найперспективніших напрямків розвитку освітніх технологій, що сприяють формуванню потенційних можливостей слухачів для успішного переходу на перший курс медичного університету.