ПОКАЗНИКИ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ РЕАКЦІЙ ЕПІТЕЛІОЦИТІВ ПОРОЖНИНИ РОТА ПРИ ГОСТРІЙ РЕСПІРАТОРНІЙ ВІРУСНІЙ ІНФЕКЦІЇ У ДІТЕЙ - Гевкалюк, Н.О. (Світ медицини та біології, 2012)
В результаті порушення адгезивно-абсорбційної здатності епітеліоцитів відбуваються зміни загального зарядового стану КБЕ, які визначають рівень адаптаційно-компенсаторних реакцій і безпосередньо відображаються на характері клінічного перебігу ГРВІ.