ПРИНЦИПИ І ТАКТИКА НАДАННЯ СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ХВОРИМ ТУБЕРКУЛЬОЗОМ ЛЕГЕНІВ - Зейналова H.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Було проведено комплексне клінічне, рентгенологічне, морфологічне, імунологічне і бактеріоскопічне вивчення зубощелепної системи у 150 осіб у віці 18-55 років і старше з довготривалістю захворювання. У числі обстежених хворих чоловіків було 55,2%, жінок - 44,8%. Результати дослідження показали, що туберкульозна виразка порожнини рота і усієї зубощелепної системи розглядається як прояв загальної туберкульозної інфекції, тому лікування повинне проводитися комплексно з урахуванням загального стану хворого і пордовжуватися гігієнічними, терапевтичними та ін. заходами.