СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЛІМФОЇДНИХ ВУЗЛИКІВ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ФУНДАЛЬНОГО ВІДДІЛУ ШЛУНКА ПРИ ГОСТРОМУ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ ГАСТРИТІ ТА ВВЕДЕННІ ПРЕПАРАТУ «ПЛАТЕКС – ПЛАЦЕНТАРНИЙ» - Білаш, С.М. (Світ медицини та біології, 2012)
В роботі вивчені механізми імунних реакцій та кількісні зміни імунокомпетентних клітин, які відбуваються у лімфоїдних вузликах слизової оболонки фундального відділу шлунка при гострому експериментальному гастриті, введенні препарату «Платекс – плацентарний» та введенні препарату «Платекс – плацентарний» на тлі гострого експериментального гастриту. Встановлено, що імунні реакції проходили за гуморальним типом і при дії препарату «Платекс – плацентарний» на тлі гострого експериментального гастриту вони проходили швидше та толерантніше.