КЛІТИННЕ ОНОВЛЕННЯ В ДІЛЯНКАХ КИШКОВОЇ МЕТАПЛАЗІЇ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ ШЛУНКА ПРИ ПЕРЕДРАКОВИХ СТАНАХ - Вернигородський, С.В.; Дегтярьова, Л.В. (Світ медицини та біології, 2012)
На основі імуногістохімічного аналізу гастробіопсій при хронічному атрофічному гастриті встановлені високий рівень проліфераційної активності епітелію (за Ki-67) та поява p53 в ділянках неповної кишкової метаплазії, що дозволяє виділити атиповий («гіперпроліферативний») варіант кишкової метаплазії СОШ. Запропоновано подальше застосування імуногістохімічних маркерів Ki-67 та p53 для скринінгу хворих з високим ризиком неопластичної трансформації СОШ.