ОСОБЛИВОСТІ УЛЬТРАСТРУКТУРИ БІОМІНЕРАЛІВ НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ СТАТЕВОЗРІЛИХ ЩУРІВ ПРИ ІМПЛАНТАЦІІ В ВЕЛИКОГОМІЛКОВУ КІСТКУ БІОГЕННОГО ГІДРОКСИЛАПАТИТУ, НАСИЧЕНОГО ЗАЛІЗОМ В РІЗНИХ КОНЦЕНТРАЦІЯХ - Лузін, В.І.; Морозов, В.М. (Світ медицини та біології, 2012)
У даній статті вивчені ультраструктурні особливості біомінералів нижньої щелепи статевозрілих щурів при нанесенні дефекту великогомілкової кістки та імплантації біогенного гідроксилапатиту в чистому вигляді і насиченні різними концентраціями заліза. Встановлено, що імплантація даних матеріалів сприяє відновленню параметрів росту і формування кристалів гідроксилапатиту біомінералів нижньої щелепи, зменшення його ступеня аморфності і збільшення впорядкованості будови кристалічної решітки в пізні терміни спостереження. Виявлена оптимальна концентрація заліза у складі імплантату (0,15%).