МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ СПИННОМОЗКОВИХ ВУЗЛІВ ПРИ ФІЗИЧНОМУ НАВАНТАЖЕННІ НА ТЛІ ПОПЕРЕДНЬОЇ ГІПОКІНЕЗІЇ - Попель, С.Л. (Світ медицини та біології, 2012)
В експерименті на статевозрілих лабораторних щурах показано, що термін нормалізації складових компонентів спинномозкового вузла після гіпокінезії залежить від кратності впливу фізичного навантаження. Формування довготривалого структурного сліду адаптації пов’язано з ранньою і чітко вираженою реакцією мікрогемосудин спинномозкових вузлів.