ІМУНОЗАПАЛЬНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПАТОЛОГІЇ ОРГАНІВ ДИХАННЯ - Калмиков, О.О. (Світ медицини та біології, 2012)
В статті проведено аналіз літературних даних щодо імунозапальних аспектів професійної патології органів дихання. Незважаючи на існування робіт, присвячених вивченню імунологічних аспектів патогенезу професійних хвороб легенів, механізмів їх прогредієнтного перебігу, ця проблема далека від свого розв’язання. Це обумовлює перспективи подальших досліджень — вивчення ендо- та екзогенних механізмів імунного запалення при професійній патології органів дихання.