ДЕФОРМАБІЛЬНІСТЬ ЕРИТРОЦИТІВ ЯК КРИТЕРІЙ ОЦІНКИ РЕАКТИВНОГО ТА АДАПТИВНОГО СТАНУ ХОКЕЇСТІВ ПРОТЯГОМ ТРЕНУВАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ - Яценко, О.В. (Світ медицини та біології, 2012)
На основі розроблених автором кількісних морфометричних методів вивчені особливості змін еритрограм спортсменів-хокеїстів впродовж 16-тижневого тренувального циклу. Встановлено, що реактивні та адаптивні індивідуальні особливості характеризуються певним діапазоном змін в системі "Ехіноцит – Стоматоцит». При груповій оцінці були визначені кількісні показники цих змін. Отримані дані можуть бути використані для корекції фізичних та стресових навантажень на спортсменів. Це будє сприяти підвищенню ефективністі їх гри та можливості запобігти раптовій смерті спортсмена.