АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ ДІАГНОСТИКИ І ХІМІОПРОФІЛАКТИКИ ПРИ ГРВІ В ПРАКТИЦІ ЛІКАРЯ ТЕРАПЕВТА - Іщейкін, К.Є.; Потяженко, М.М.; Люлька, Н.О.; Н. Л Соколюк; Настрога, Т.В.; Хайменова, Г.С. (Світ медицини та біології, 2012)
У статті наведені сучасні аспекти діагностики і хіміопрофілактики при ГРВІ в практиці лікаря терапевта. Проведена оцінка клінічної ефективності комбінованого використовування інгібіторів протеолізу амінокапронової кислоти (АКК) та індуктора інтерферону – нуклеінату (рибонуклеїнової кислоти) з екстрено-профілактичною метою в період епідемічного підйому захворюваності на сезонний грип та інші ГРВІ. Встановлено, що комбінована схема використання АКК в поєднанні з індуктором інтерферону – нуклеїнатом, спричиняє ефект потенціювання противірусної дії, що призводить до підвищення захищеності організму при постійному контакті з хворими на вірусні інфекції.