ЧИ ВПЛИВАЄ ПОЛІМОРФІЗМ ГЕНІВ GSTT1, GSTМ1, GSTР1 НА СТАН ГЕМОДИНАМІКИ У НОВОНАРОДЖЕНИХ З АСФІКСІЄЮ - Ковальова, О.М. (Світ медицини та біології, 2012)
Представлено результати дослідження поліморфізму генів GSTT1, GSTМ1, GSTР1 у новонароджених з асфіксією. Виявлено асоціації між делеційним поліморфізмом гену GSTT1 та розвитком тяжкої асфіксії у доношених новонароджених. Показано відсутність достовірних відмінностей у показниках ЧСС, АТ, погодинного діурезу в першу добу життя у новонароджених з функціональними і нефункціональними GSTT1, GSTМ1, GSTР1 генами. Початкова доза дофамину, що потрібна для стабілізації гемодинаміки у новонароджених, а також тривалість його застосування були вищими у немовлят с генотипом GG GSTР1, ніж у дітей с генотипами АG GSTР1 та АА GSTР1.