ОСОБЛИВОСТІ РЕГІОНАРНОГО КРОВООБІГУ ПРИ УСТАНОВЦІ ДЕНТАЛЬНИХ ІМПЛАНТАТІВ НА НИЖНІЙ ЩЕЛЕПІ - Маланчук, В.О.; Ціленко, О.Л.; Грабовецький, П.В.; Грабовецький, В.Й. (Світ медицини та біології, 2012)
В роботі представлені дані що до реґіонарного кровообігу при установці дентальних імплантатів з можливістю відтоку ексудату із зони операції. В рамках дослідження було проведено обстеження та лікування 50 пацієнтів з частковою та повною втратою зубів на нижній щелепі. З метою вивчення кровообігу на нижній щелепі до імплантації та після імплантації проводилось реографічне дослідження. В результаті застосування цих методів відновлення кровообігу на нижній щелепі після оперативного втручання у пацієнтів, яким було встановлено імплантати зможливістю відтоку ексудату із зони операції, відбулося на 14-ту добу, а у пацієнтів, яким було встановлено імплантати класичним методом – на 21-шу добу лише наблизилось до показників, які ми спостерігали на 3-тю добу в післяопераційному періоді.