ПАТОФІЗІОЛОГІЧНА РОЛЬ ГАРЯЧКИ - Копчук, Т.Г.; Роговий, Ю.Є. (Світ медицини та біології, 2012)
У статті наведені сучасні дані літератури про патофізіологічну роль гарячки, як типового патологічного процесу, який характеризується зміщенням "установочної точки" терморегуляції на вищий рівень регулювання температури тіла під впливом пірогенних речовин і завжди перебігає в три стадії.