ЗАХВОРЮВАНІСТЬ НА ЕНДАРТЕРІЇТИ І ТРОМБАНГІЇТИ СЕРЕД НАСЕЛЕННЯ ДОНЕЦЬКОЇ ТА ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТЕЙ - Іщейкіна, Ю.О. (Світ медицини та біології, 2012)
Проведений статистичний аналіз захворюваності та поширеності на ендартеріїти і тромбангіїти серед населення ряду міст і сільських районів Донецької та Полтавської областей за 1980-2008 рр. Встановлено, що захворюваність населення на ендартеріїти і тромбангіїти прогресивно зростала протягом 20 років, і темп зростання був особливо високим у 90-х роках. Захворюваність міського та сільського населення є близькою, а поширеність цієї патології серед сільського населення більша. Поширеність серед чоловіків вища ніж у жінок у 4,7-4,9 рази.