ОСОБЛИВОСТІ РОЗТАШУВАННЯ ЕМАЛЕВИХ ПРИЗМ У ТОПОГРАФІЧНО РІЗНИХ ШАРАХ ЕМАЛІ ПОСТІЙНИХ РІЗЦІВ ЛЮДИНИ - Бреус, В.Є.; Ульянов, В.О. (Світ медицини та біології, 2012)
Визначені закономірності змін кутів нахилу емалевих призм до дентинно-емалевої поверхні в топографічно різних шарах емалі коронки різців. Максимальний кут нахилу призм виявлено в середньому шарі емалі з вестибулярних, оральних та бокових сторін коронок різців. В оклюзійній частині коронок кут нахилу емалевих призм в середньому шарі емалі був меншим з усіх сторін, порівняно з середньою та цервікальною частинами.