СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ КРОВОНОСНОГО РУСЛІ І ПАРЕНХІМИ ЯЄЧКА ТА НАД’ЯЄЧКА У ЧОЛОВІКІВ ЗРІЛОГО ВІКУ - Готюр, О.І. (Світ медицини та біології, 2012)
Досліджено стан кровоносного русла і паренхіми яєчка та над’яєчка у чоловіків 36-59 років. Встановлено, що тільки 62 % звивистих сім’яних трубочок яєчка зберігають звичайну будову, в інших звивистих сім’яних трубочках яєчка різна ступінь пошкодження клітин сперматогенного епітелію та вогнищева деформація сітки судин гемомікроциркуляторного русла. Подібні гістоструктурні зміни виявлено в мікроциркуляторному руслі і виносних трубочках над’яєчка.