СТРУКТУРНІ ТА ЕЛЕКТРОНЕЙРОМІОГРАФІЧНІ ЗМІНИ СКЕЛЕТНОГО М’ЯЗУ ПРИ ЗАГАЛЬНІЙ ДЕГІДРАТАЦІЇ - Мосендз, Т.М. (Світ медицини та біології, 2012)
В експерименті на білих безпородних щурах вивчені електронейроміографічні та морфологічні зміни периферійного нервового апарату в різні терміни після моделювання сублетальної терморобочої дегідратації. Встановлено, що дегідратація проявляється закономірною динамікою гісто-ультраструктурних змін в нервово-м’язових закінченнях скелетних м’язів і підтверджується статистично вірогідними змінами всіх проаналізованих електронейроміографічних показників.