СТАН МЕМБРАН ЛІЗОСОМ СІТКІВКИ І ЗОРОВОГО НЕРВА ПРИ РОЗВИТКУ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ГЛАУКОМИ - Сердюк В. Н. (Світ медицини та біології, 2012)
Робота виконана на кролях з модельованою глаукомою. Визна-чали активність різних форм маркерного лізосомального ферменту – кислої фосфатази в тканинах ока в динамiцi розвитку глаукомного процессу. Отриманi результати свiдчать про зниження активності цих ферментів у порівнянні з нормою у всі строки спостереження.