КІСТИ МАЛИХ СЛИННИХ ЗАЛОЗ: КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ - Ткаченко, П.І.; Старченко, І.І.; Білоконь, С.О.; Гоголь, А.М. (Світ медицини та біології, 2012)
В статті наведено патогенетичні ланки розвитку кіст малих слинних залоз, цистектомія з приводу яких складає 6,2% від загальної кількості планових амбулаторних оперативних втручань у дітей. Окрема увага приділена варіантам морфологічної будови цих кіст залежно від особливостей їх клінічного перебігу.