ЗМІНИ МАСИ ТІЛА ЩУРІВ ЗА УМОВ ДОВГОТРИВАЛОГО ВВЕДЕННЯ ГЛУТАМАТУ НАТРІЮ - Фалалеева, Т.М. (Світ медицини та біології, 2012)
Вивчали вплив тривалого введення глутамату натрію на масу тіла щурів. Встановлено, що 10 -, 20 -, 30-ти денний введення глутамату натрію в дозах 15 і 30 мг / кг (відповідає 1 і 2 г / людину) призводить до збільшення маси тіла. Зроблено висновок, тривале, зайве і системне вживання глутамату натрію викликає розвиток ожиріння. По-друге, максимальні дози глутамату натрію мають бути переглянуті з огляду на його вплив на масу тіла.