ПАТОГЕНЕТИЧНІ МЕХАНІЗМИ ПОШКОДЖЕННЯ ОРГАНІВ У РІЗНІ ПЕРІОДИ ТРАВМАТИЧНОЇ ХВОРОБИ - Придруга С.М. Гасюк Н.В. S.M.; Gasyuk, N.V. (Світ медицини та біології, 2012)
В статті наведені літературні дані про етіологічні та патогенезі чинники травматичної хвороби, детально приведені експериментальні дані стосовно механізмів пошкодження тканин різних органів у різні періоди.