КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ШКІРНО-ЖИРОВИХ КЛАПТІВ СКРОНЕВОЇ ДІЛЯНКИ - Аветіков, Д.С. (Світ медицини та біології, 2012)
Одна з серйозних проблем, яка виникає при підйомі і мобілізації скроневого клаптя, - можливість травматизації лобово-скроневих гілок лицьового нерва, важка препаровка поверхневої і глибокої скроневих фасцій. Глибока скронева фасція складається з поверхневого і глибокого шарів на всьому протязі скроневої області, що не обмежується тільки місцем скупчення проміжної жирової тканини. Проміжна жирова тканина - важливий і корисний, але не абсолютний орієнтир в клінічній практиці, а розподіл фасцій може бути виконаний навіть за відсутності жирової тканини.