ГІСТОХІМІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ПЛАЦЕНТ ПОРОДІЛЬ, ЩО НАРОДИЛИ НОВОНАРОДЖЕНИХ З ВРОДЖЕНИМИ ВАДАМИ РОЗВИТКУ - Сеідбекова, Ф.О. (Світ медицини та біології, 2012)
Гістохімічні дослідження в сполучній тканині плаценти виявили пригноблення активності окислювально-відновних ферментів, зниження маркера АТФ-азної активності, зниження потенціалу неспецифічних фосфатаз. Ці зміни показали, що плацента повністю свої функції не виконує і не здатна адекватно забезпечувати ріст і розвиток плоду.