ХАРАКТЕРИСТИКА КАРІОМЕТРИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЕПІТЕЛІОЦИТІВ ПРИВУШНОЇ ЗАЛОЗИ ЩУРІВ В НОРМІ ТА ЗА УМОВ СТИМУЛЯЦІЇ ПРОЗЕРИНОМ - Цуканов, Д.В.; Єрошенко, Г.А.; Гасюк, Н.В. (Світ медицини та біології, 2012)
Отримані стійкі каріометричні класи епітеліоцитів кінцевих відділів та посмугованих проток, тобто секреторного апарату залози які відповідають окремим гістогенетичним типам. Отримані нами дані каріометричного дослідження структури паренхіматозних компонентів привушної слинної залози в нормі та за умов стимуляції прозерином, підтверджують концепцію функціонального набухання ядер, згідно якої при підвищенні функціонального навантаження об’єм ядер збільшується, а при зменшенні знижується приблизно в 1,4 рази.