МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЯЄЧОК ДІТЕЙ ПОМЕРЛИХ У ВІЦІ ДО 6 МІСЯЦІВ ВІД ВІЛ-ІНФІКОВАНИХ МАТЕРІВ - Шерстюк, С.О. (Світ медицини та біології, 2012)
В СЗ дітей померлих у віці до 6 місяців від ВІЛ-інфікованих матерів, виявлено зниження морфо-функціональної активності сперматогонії, клітин Сєртолі, клітин Лейдіга, на тлі збільшення об’єму сполучної тканини. Виявлені морфологічні зміни в СЗ дітей померлих у віці до 6 місяців від ВІЛ-інфікованих матерів, обумовлені впливом внутрішньоутробної та постнатальної гіпоксії, на тлі материнської ВІЛ-інфекції, котра і спровокувала напруження компенсаторних можливостей організму. Ці зміни в подальшому можуть явитись причиною розвитку первинного безпліддя.