ГІСТОЛОГІЧНЕ ТА МІКРОБІОЛОГІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ МАТРИКСНИХ МАТЕРІАЛІВ, ІМПРЕГНОВАНИХ АНТИБІОТИКАМИ, ДЛЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ ДЕФЕКТІВ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ - Пантус, А.В.; Рожко, М.М.; Пюрик, В.П.; Палійчук, І.В.; Ковальчук, Н.Є.; Дівнич, Т.Я. (Світ медицини та біології, 2024)
Вивчення поєднання волокнистих каркасних матеріалів із лікувальними засобами, як системи доставки ліків має важливе значення для регенеративної медицини. У дослідженні проаналізовано результати антибіотик-сорбуючої здатності створених нами волокнистих нетканих полікапролактонових матриксів, а також їхній вплив на регенерацію кісткової тканини. Результати мікробіологічних досліджень свідчили про виражені гідрофільні властивості створених нами матриксів, що підтверджувалось зниженням після 7 діб активності антибіотика всього на 16,4 % (р
Keywords: матриксні матеріали; полікапролактон; імпрегнація антибіотиками; цефазолін; лінкоміцин; гістологічний аналіз; кісткова тканина