ВИВЧЕННЯ СТАНУ ТКАНИН ПАРОДОНТУ У ПАЦІЄНТІВ З ПЕРЕІМПЛАНТИТОМ - Адубецька, А.Ю.; Шнайдер, С.А.; Скульська, С.В.; Анісімов, М.В.; Вишневська, Г.О.; Малех, Н.В.; Кривчук, О.А. (Світ медицини та біології, 2023)
Дослідження було присвячено вивченню стану стану тканин пародонта у пацієнтів з периімплантитом. У дослідженні взяли участь 67 пацієнтів з периімплантитом у віці від 25 до 55 років. Всім пацієнтам було проведено комплексне обстеження основного захворювання та стоматологічного статусу за єдиною схемою. Стоматологічне обстеження проводилося в умовах стоматологічного кабінету. Комплексний аналіз індексної оцінки стану тканин пародонта у пацієнтів з діагнозом периімплантит виявив виражене погіршення стану пародонта порівняно з середніми показниками серед демографічної групи 30-50 років в Україні. Ці дані є підставою для розробки та впровадження лікувально-профілактичного комплексу, спрямованого на допомогу пацієнтам з периімплантитом.
Keywords: тканини пародонту; здоров'я порожнини рота; імплантати; запальні захворювання; дорослі пацієнти