СТАН ОКРЕМИХ ПОКАЗНИКІВ ОБМІНУ У ДІТЕЙ ІЗ СИНДРОМОМ ПОДРАЗНЕНОГО КИШЕЧНИКА ТА НАДЛИШКОВОЮ ВАГОЮ - Лембрик, І.С.; Жиляк, О.В.; Цицюра, О.О.; Шлімкевич, І.В.; Дутчук, О.В.; Буяк, П.З.; Стефанишин, А.Б. (Світ медицини та біології, 2023)
В статті наведені дані про особливості перебігу синдрому подразненої кишки у дітей шкільного віку, на тлі нормальної та надлишкової маси тіла, а також проведено оцінку окремих показників ліпідного та вуглеводного обмінів при цій патології. Встановлено, що до клінічних особливостей обстежуваних дітей належать: тривалість (6,5±0,5 місяців), жіноча стать (30 і 5 дітей, χ2=5,1429, р
Keywords: діти; синдром подразненої кишки; надлишкова маса тіла; фекальний кальпротектин