ЕФЕКТИВНІСТЬ ОЗОНОТЕРАПІЇ ПРИ ЛІКУВАННІ ГЕРПЕТИЧНОГО УВЕЇТУ - Гулієва, М.Х.; Гасімов, Е.М. (Світ медицини та біології, 2023)
Метою дослідження було вивчити вплив озонотерапії на результати лікування хворих на герпетичний увеїт. Проведено лікування 80 пацієнтів (залучено 80 очей) із герпетичним увеїтом. Розсмоктування інфільтрату судинної оболонки в основній групі (40 хворих – 40 очей), що лікувалися озонотерапією в поєднанні з традиційним лікуванням (основна група), показало більш короткі терміни розсмоктування інфільтрату судинної оболонки, ніж у групі порівняння (40 хворих – 40 очей), яких лікували препаратом на основі комбінації високоактивних ферментів рослинного та тваринного походження у поєднанні з традиційним лікуванням (відповідно 19,4±0,2 та 25,1±0,3; р
Keywords: озонотерапія; герпетичний увеїт; лікування