ЗМІНИ КРОВОПОСТАЧАННЯ В ЯСНАХ ТКАНИН ПАРОДОНТА У ПАЦІЄНТІВ ІЗ ЗУБОЩЕЛЕПОВИМИ АНОМАЛІЯМИ ТА ПОРУШЕННЯМИ БУДОВИ ПРИСІНКА РОТА - Махлинець, Н.П.; Ожоган, З.Р.; Рожко, М.М.; Проць, Г.Б.; Ільків, М.М. (Світ медицини та біології, 2023)
Проведене вивчення реологічних змін у тканинах пародонта у 60 пацієнтів із набутими зубощелепними аномаліями, деформаціями до лікування та після хірургічної корекції. Вікова група пацієнтів – 12–15 років. Групу порівняння склали 15 осіб. Результати дослідження показали наявність дефіциту кровообігу та зниження трофіки тканин, про що свідчило підвищення показника тонусу судин, показника венозного відтоку, показника периферичного опору, зниження індексу обсяжного кровотоку та реографічного індекса (p
Keywords: присінок рота; пародонт; слизова оболонка ротової порожнини; аллогенний трансплантат; кровопостачання