ОКСИДАТИВНИЙ СТАТУС І СТАН МЕМБРАН ЕРИТРОЦИТІВ У ПАЦІЄНТІВ ІЗ КОНТРОЛЬОВАНОЮ ТА РЕЗИСТЕНТНОЮ АРТЕРІАЛЬНОЮ ГІПЕРТЕНЗІЄЮ - Кучменко, О.Б.; Суховєєв, О.В.; Матова, О.О.; Шейко, В.І.; Омельчук, О.В.; Лебединець, Н.В.; Пархоменко, О.В. (Світ медицини та біології, 2022)
На сьогодні артеріальна гіпертензія є глобальною проблемою охорони здоров’я у всьому світі. Метою роботи є дослідження оксидативного статусу та структурного стану мембран еритроцитів у пацієнтів із контрольованою і резистентною артеріальною гіпертензією. У пацієнтів спостерігається порушення оксидативного статусу в бік розвитку оксидативного стресу, що підтверджується достовірним (p
Keywords: контрольована і резистентна артеріальна гіпертензія; оксидативний статус; мембрані еритроцитів; електронний парамагнітний резонанс