ПРОТЯЖНІСТЬ ДЕФЕКТУ ЗУБНОГО РЯДУ ЯК ФАКТОР РИЗИКУ ПОВТОРНОЇ ОПЕРАЦІЇ З ДЕНТАЛЬНОЇ ІМПЛАНТАЦІЇ - Варжапетян, С.Д.; Ковач, І.В.; Сидор, О.В.; Строгонова, Т.В.; Бунятян, К.А.; Дац, В.В.; Кучеренко, О.М. (Світ медицини та біології, 2022)
Фактори ризику імплантації зубів можна розділити на загальні та місцеві, ранні та пізні. Наш досвід вказує, на наявність впливу довжини беззубої щелепи на якість і передбачуваність першого етапу дентальної імплантації. Проведений ретроспективний аналіз даних клінічних журналів стоматології. Для полегшення процесу обліку даних ми ввели умовні визначення дефектів зубних рядів за їх довжиною: «дрібні», «середні», «значні» дефекти зубних рядів, повна адентія. Встановлено, що значення відносного ризику повторної імплантації зубів у групі зубних рядів з «великими» дефектами та з повною адентією (OR=0,36) приблизно в 4,2 рази менше, ніж у групі з «дрібними» дефектами (OR=1,5). ), р
Keywords: зубні імпланти; фактор ризику; остеоінтеграція; імплантація зубів