КОМПЛЕКСНЕ ГІСТОЛОГІЧНЕ ТА ІМУНОГІСТОХІМІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ МОНОЦИТОПОЕЗУ У ЩУРІВ З ВИЗНАЧЕННЯМ ПРОЛІФЕРАТИВНОЇ АКТИВНОСТІ ПО ЕКСПРЕСІЇ KI67 ТА CD68+ В ЕКСПЕРИМЕНТІ - Мартиненко, Р.В.; Шепітько, В.І.; Стецук, Є.В.; Борута, Н.В.; Якушко, О.С.; Мартиненко, В.Б. (Світ медицини та біології, 2021)
Ki67 є не тільки одним із маркерів проліферації, але й непрямим визначником швидкості поділу клітин. CD68 використовується як цінний цитохімічний маркер для імунного фарбування моноцитів/макрофагів під час гістохімічного аналізу запалених тканин, тканин пухлини та інших імуногістопатологічних досліджень. Метою дослідження було визначення індексу проліферації клітин моноцитарної лінії червоного кісткового мозку за допомогою антитіл до CD68+ та Ki-67 у контрольній та інтактній групах тварин. Встановлено еквівалентний ступінь проліферативної активності клітин-попередників з експресією Ki-67 у контрольній та інтактній групах.
Keywords: моноцитопоез; Ki-67; CD68+; кістковий мозок щурів