НОВІ СПОСОБИ ЛІКУВАННЯ ГІПЕРЕСТЕЗІЇ ЗУБІВ - Марченко, А.В.; Дворник, В.М.; Ніколішина, Е.В.; Литовченко, І.Ю.; Іленко, Н.М.; Ніколішин, І.А. (Світ медицини та біології, 2021)
В статті надані результати усунення гіперестезії зубів за розробленими та впровадженими в практичну стоматологію новими ефективними способами лікування. Пацієнти були розподілені на чотири групи: з гіперестезію після професійного або домашнього вибілювання зубів; з гіперестезію під час препарування вітальних тканин під ортопедичні конструкції; з гіперестезію при патологічному стиранні емалі та пародонтозі. Аналіз отриманих результатів та їх порівняння з раніше проведеними дослідженнями показав, що застосування препаратів на основі екомінерального комплексу бішофіт має високу ефективність, і коливається від 100 до 66,7 % в залежності від групи спостереження.
Keywords: вибілювання; препарування зубів; патологічна стертість; пародонтоз