ДОСЛІДЖЕННЯ ПОТЕНЦІЙНОГО РИЗИКУ ЕМБРІОТОКСИЧНОСТІ ЛОСЬЙОНУ ІЗ ВМІСТОМ МІНОКСИДИЛУ В ЕКСПЕРИМЕНТІ НА САМИЦЯХ ЩУРІВ - Туркіна, В.А.; Чемодурова, Н.Є.; Призиглей, Г.В.; Кузьмінов, Ю.Б. (Світ медицини та біології, 2021)
Проведені випробування по встановленню безпеки топічного препарату із вмістом 5 % міноксидилу для материнського організму та розвитку плоду в експериментах на лабораторних щурах в дозах та режимах застосування рекомендованих виробником. На основі отриманих результатів в даних умовах експерименту лосьйон із вмістом 5 % міноксидилу не викликає змін репродуктивної системи щурів та не проявляє ембріотоксичного ефекту.
Keywords: міноксидил; андрогенетична алопеція; ембріотоксичний ефект