ЕФЕКТИВНІ СХЕМИ ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЗАХОДІВ ПРИ ЗАХВОРЮВАННЯХ ПОРОЖНИНИ РОТА У ПРОФЕСІЙНИХ СПОРТСМЕНІВ - Гаджієв, Д.Г. (Світ медицини та біології, 2020)
Було обстежено 550 професійних спортсменів у віці 17-33 роки, які мають високу спортивну кваліфікацію. При організації лікувальних груп у вигляді контролю було відібрано групу з 20 спортсменів, які не пройшли курс лікувально-профілактичних заходів, того ж віку, спортивної кваліфікації і соматичного статусу, що і в основній групі (20). У групі контролю поширеність апикального періодонтиту склала 3,0±1,71%, в групах із захворюваннями серцево-судинної системи - 13,3±2,78% (p
Keywords: спортсмени; карієс; пульпіт; пародонтит; лікування