МОРФОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ КЛІНІЧНОГО ПЕРЕБІГУ АТОПІЧНОГО ХЕЙЛІТУ - Гасюк, Н.В.; Єрошенко, Г.А.; Мочалов, Ю.О.; Клітинська, О.В.; Погорецька, Х.В. (Світ медицини та біології, 2020)
В статті представлені результати комплексного клініко- морфологічного дослідження особливостей клінічного перебігу та змін клітинного складу червоної облямівки губ у хворих на атопічний хейліт. Характер змін клітинного складу червоної облямівки, обумовлений клінічним перебігом атопічного хейліту, що дає можливість розгляду даного захворювання у осіб обстеженого контингенту, за умов відсутності адекватної терапії, як безперервний саморушний процес. Отримані результати слугуватимуть теоретичним підгрунтям для динамічного спостереження за станом пацієнтів при призначенні комплексного етіотропного, патогенетичного, симптоматичного лікування.
Keywords: хейліт; червона облямівка; клітини; ядро; мікрофлора