РОЛЬ ГОСПІТАЛЬНОГО РЕГІСТРУ ДЛЯ ОЦІНКИ ЯКОСТІ ДІАГНОСТИКИ ІНСУЛЬТУ - Московко, С.П.; Фікс, Д.О.; Шаюк, А.В.; Даценко, Г.В.; Бабич, Л.В. (Світ медицини та біології, 2020)
Проведено аналіз даних госпітального регістру інсульту, який був виконаний у м. Вінниця протягом 2017-2019 рр. в двох лікарнях за уніфікованою програмою. Запропоновано основні показники, що характеризують ефективність існуючої в регіоні системи діагностики при інсульті. На великому статистичному матеріалі вивчено й оцінено структуру, індикатори якості організації діагностичних міроприємств (застосування інсультних шкал, своєчасність та факт проведення нейровізуалізації, скринінг дисфагії, консультація логопеда, фізіотерапевта).
Keywords: інсульт; госпітальний регістр інсульту; індикатори якості діагностики