МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕПАРАТУ НА ОСНОВІ ЛАКТОБАЦИЛ У ЛІКУВАННІ ГЕНЕРАЛІЗОВАНОГО ПАРОДОНТИТУ - Петрушанко, Т.О.; Лобань, Г.А.; Мошель, Т.М.; Ганчо, О.В. (Світ медицини та біології, 2020)
В статті наведені результати вивчення способу лікування генералізованого пародонтиту із використанням пробіотика, виготовленого на основі лактобацил. Ефективність оцінювали за даними загальноприйнятих клінічних та мікробіологічних досліджень в динаміці лікування пацієнтів із хронічним генералізованим пародонтитом I та II ступеню тяжкості на 1, 5 та 10 добу спостережень. Лікування пародонтиту включало професійну гігієну ротової порожнини, місцеве та загальне застосування пробіотика. Застосування пробіотика для лікування генералізованого пародонтиту сприяло покращенню стану гігієни порожнини рота (р
Keywords: генералізований пародонтит; пробіотик; лактобацили; мікрофлора пародонтальних кишень