РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ РОЗШИРЕННЯ ПРИВАТНОЇМЕДИЦИНИ - Вергелес, К.М.; Горохова, Л.В.; Козловець, М.А.; Голованова, І.А.; Соколовський, О.Л.; Гаврилюк, А.О.; Жарлінська, Р.Г.; Вергелес, Т.М. (Світ медицини та біології, 2020)
У статті здійснено аналіз та оцінку особливостей практичної реалізації реформи системи медичного обслуговування в контексті розширення приватної медицини в умовах процесів децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування в Україні. Досліджено умови та особливості реалізації Національної стратегії реформи системи охорони здоров’я України на 2015−2025 роки з точки зору забезпечення ефективної організації системи охорони здоров’я, зокрема в контексті розширення приватної медицини. Запропоновано перспективи подальших досліджень умов та шляхів удосконалення системи надання медичної допомоги в Україні.
Keywords: децентралізація влади; медична реформа; система медичного обслуговування; приватна медицина; видатки на охорону здоров’я