СИНДРОМ ПАРРІ-РОМБЕРГА: СКЛАДНОСТІ ДІАГНОСТИКИ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕТОДИКИ ЛІКУВАННЯ - Гладка, В.М.; Пурденко, Т.Й.; Таряник, К.А. (Світ медицини та біології, 2020)
Представлений опис випадку рідкісного захворювання – прогресуючої атрофії обличчя у пацієнтки неврологічного відділення Полтавської обласної клінічної лікарні. Проведений огляд літератури щодо проблеми, проаналізовані етіологічні чинники, патогенез та клінічні характеристики захворювання. Визначене коло необхідних методів обстеження хворих, яке включає огляд невролога, ревматолога, ендокринолога, а також використання додаткових інструментальних і лабораторних методів дослідження. Комплексна лікувальна тактика передбачає використання трофотропних, судинних засобів, анаболічних гормонів, препаратів калію, масаж, ЛФК.
Keywords: геміатрофія обличча; синдром Паррі-Ромберга; нейростоматологічний синдром