ПАТОГЕНЕТИЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ДИФЕРЕНЦІЙОВАНОЇ ТЕРАПІЇ ПСИХІЧНИХ РОЗЛАДІВ ІЗ СОМАТИЧНИМИ СИМПТОМАМИ (РСС ЗА DSM-V) - Римша, С.В.; Лук'янович, І.Л.; Римша, О.В. (Світ медицини та біології, 2020)
Проблема поширеності та хронічності психогенних захворювань стає однією з найважливіших у сучасній медицині з огляду на економічні втрати, пов’язані з компенсацією лікування цієї патології та її наслідками. Метою дослідження було сформулювати підходи до диференціальної діагностики та демонстративного використання медикаментів та психотерапії для лікування психічних розладів із соматичною симптоматикою з урахуванням патогенних факторів та їх патоморфозу. Зроблено висновок, що доказове використання при лікуванні психічних розладів із соматичними симптомами з урахуванням патогенних факторів та їх патоморфозу передбачає переважне застосування прегабаліну як універсального стабілізатора балансу нейромедіатора в терапії як тривожних, так і інших психогенних розладів.
Keywords: психогенные расстройства; тревожные расстройства; нейромедиаторы; прегабалин; соматический компонент; дифференциальная терапия