ЕКСПЕРИМЕРТАЛЬНО-МОРФОЛОГІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ОБЛІТЕРАЦІЇ ТРУБЧАСТИХ БІОЛОГІЧНИХ СТРУКТУР ШЛЯХОМ ВИСОКОЧАСТОТНОГО ЕЛЕКТРОЗВАРЮВАННЯ ТКАНИН - Кобзар, О.Б.; Дорошенко, С.В.; Пархоменко, М.В.; Хворостяна, Т.Т.; Примаченко, В.І. (Світ медицини та біології, 2020)
В експерименті на трупному матеріалі проведено дослідження впливу високочастотного струму ендоскопічним способом на змодельований канал нориці травного каналу. Визначені оптимальні параметри генератора ЕКВЗ-300 Патонмед необхідні для руйнування слизової оболонки. Морфологічними макро- та мікроскопічними методиками підтверджено ефективність впливу струму для руйнування слизової оболонки нориці.
Keywords: електрозварювання біологічних тканин; морфологічні зміни; кишкова нориця