ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕБУДОВИ КЛІТИННОГО СКЛАДУ СЛИЗОВОЇ ОБОЛОНКИ АЛЬВЕОЛЯРНОГО ВІДРОСТКА ЗА УМОВИ ПЕРЕДЧАСНОЇ ВТРАТИ ЗУБІВ - Гевкалюк, Н.О.; Мачоган, В.Р. (Світ медицини та біології, 2019)
Вирішенню питань підвищення функціональної ефективності протезів у пацієнтів із частковою та повною втратою зубів присвячені фундаментальні роботи ортопедичної стоматології, однак у випадку несприятливих анатомо-фізіологічних умов, протезування беззубих щелеп пластинковими знімними протезами не завжди є ефективним та потребує прогнозування. В статті наведена детальна характеристика дослідження клітинного складу мазків-зішкрябів цитограм альвеолярних відростків пацієнтів із передчасною втратою зубів, що дає можливість прогнозування атрофічних процесів і ускладнень, пов’язаних з корекцією.
Keywords: клітина; атрофія; протезування; ясна; часткова адентія