АНАЛІЗ МІГРАЦІЇ МЕДИЧНОГО ПЕРСОНАЛУ В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я В УКРАЇНІ - Жарлінська, Р.Г.; Гаврилюк, А.О.; Міщук, А.А.; Вергелес К. М.; Бабійчук, О.Ю. (Світ медицини та біології, 2019)
Авторами статті проаналізовано проблеми міграції медичних кадрів на основі аналізу та інтерпретації статистичних даних і робіт провідних експертів. Визначено пріоритетні напрямки реформування галузі охорони здоров'я щодо кадрової політики, зокрема створення належних умов праці та забезпечення відповідної високооплачуваною заробітної плати, підвищення престижу медичної професії, підвищення якості медичної освіти. Висвітлено цілі ефективного управління персоналом, проаналізовано систему мотивації персоналу на досягнення намічених результатів, запропоновано комплексний підхід до вирішення проблеми утримання працівників, в тому числі за допомогою клінічного аудиту.
Keywords: міграція медичних працівників; утримання персоналу; управління медичним персоналом; мотивація персоналу